Двамата застават на най-отговорните места в предаването „България търси талант“, защото вярват, че това не е типичното предаване. Това признават пред списание OK! Асен Блатечки и Есил Дюран, които не се притесняват да споделят какво ги мотивира и вдъхновява в шоуто. „Човек като мисли, че има някакви способности, отива и се пробва. На мен точно това ми харесва, че участниците са смели независимо от всичко“, споделя лошото момче на българското кино. Той открива истински приятел в лицето на очарователната Есил – „Тя е може би един от хората от нейните среди, които са ми най-симпатични“.

За певицата най-силната мотивация да се включи в „България търси талант” е била положителният заряд на предаването. „Имам опит с подобен формат – Music Idol, който беше много успешен. Не ми се искаше, ако предприема нова стъпка, да разваля положителното мнение за себе си в съзнанието на зрителите.

А на въпроса какво искат да видят на сцената и двамата са единодушни – талант, който да ги разтърси. Докато го търсят, те не спират да се забавляват: „Шегуваме се, че трябва да направят отделно вечерно шоу с нашите смешки“.