Рано сутринта на Еньовден (24 юни, тази година се пада неделя) наберете цветчета от магарешки трън (добре е да не са големи, а по-дребни). Също така наберете здравец и откъснете цъфнал цвят от червена роза - може да е градинска, китайска или декоративна.Правите талисман, като в метално алуминиево фолио поставяте листо от здравеца, листенце от розата, цветче от магарешкия трън, стотинка, без значение с какъв номинал ( и 1 ст. да е, пак върши работа), завивате този талисман, като докато сгъвате фолиото го наричате на себе си или на името на ваш близък, на къщата или на приятел.

Можете да направите колкото искате такива талисмани, да ги подарите, но всеки от тях, докато го подготвяте трябва да е наименован и след това върху фолиото, което ще залепите с тиксо, да има изписано име на малко листче хартия. Този еньовски талисман носете до следващия Еньовден в портфейла си. Той се прави за здраве, пари и любов. Символиката е следната - листото здравец носи здраве, магарешкият трън и паричката влекат пари, а листото от червена роза привлича обичта на околните.

Съветвам ви, следното: ако изготвяте талисмани и на други хора, освен на себе си, направете ги с любов и добри чувства. Талисманът, който е за дома ви, поставете над външната врата.

На следващия Еньовден изхвърляте талисмана си в река и направете нов.