Джони Деп е бил ревнив, контролиращ и често пиян, а веднъж хвърлил бутилка вино в хотелската си стая в Лас Вегас. Това заяви в предварително записани показания бившата му приятелка - актрисата Елън Бъркин.

68-годишната Бъркин, която дава показания като свидетел по делото за клевета, заведено от Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд, заяви, че е имала кратка "сексуална връзка" с Деп през 90-те години на миналия век.

Показанията на Бъркин са записани на видео през ноември 2019 г. и бяха представени пред седемчленното жури, което разглежда делото за клевета в окръжния съд на окръг Феърфакс във Вирджиния.

Джони Деп и Елън Бъркин през 1994 г.
Снимка: Getty Images

Съдебните заседатели изслушаха и показанията на бившия агент на Деп за таланти, бившия му бизнес мениджър и агента на 36-годишната Хърд, която обвини Деп в домашно насилие.

По време на четирите дни на свидетелската скамейка 58-годишният Деп отрече някога да е удрял Хърд или която и да е друга жена и заяви, че тя е била тази, която често е проявявала насилие.

Бъркин заяви, че през няколкото месеца, в които са били заедно, Деп често е бил пиян и е бил изключително ревнив, пише още БГНЕС.

"През голяма част от времето беше пиян. Пиеше червено вино", казва Бъркин.

Елън Бъркин
Снимка: Getty Images

"Той е просто ревнив човек, който обича да контролира... "Къде отиваш? С кого отиваш? Какво си правила снощи? Веднъж имах драскотина на гърба, която много, много го ядоса, защото той настояваше, че е от това, че съм правила секс с човек, който не е бил той", свидетелства актрисата.

Бъркин разказва за инцидент по време на снимките на филма "Страх и омраза в Лас Вегас" от 1998 г.

Елън Бъркин
Снимка: Getty Images

"Джони Деп хвърли бутилка вино през цялата стая, хотелската стая в Лас Вегас", казва тя.

"Не знам защо хвърли бутилката", казва Бъркин, въпреки че си спомня, че Деп може да е имал спор с приятели или с асистента си.