Въпреки че дъщеричката на Дрю Баримор - Олив, е само на 10 месеца, актрисата споделя, че планира да има още деца.

Причините за това се крият е нейното собствено детство, за което тя споделя пред сп. InStyle : "Бях единствено дете и бях много самотна. Има хора, които се чувстват добре без братя и сестри, харесва им да са независими, но аз искам моите деца да израснат заобиколени от деца. Може би поне две, за да могат да тичат заедно наоколо. Не знам кога, но искам това да се случи".

Все пак Дрю признава, че да си родител не е само цветя и рози: "Харесва ми приказката, че да си родител означава да оставиш сърцето ти да се разхожда извън твоето собствено тяло. Това е най-красивата аналогия за усещането да бъдеш майка."

"Имам притеснения, защото много искам да направя всичко, както трябва - да осигуря на Олив сигурна среда за израстване, където да се чувства обичана и спокойна. Но също да й дам възможност да бъде глупава и свободна, което е особено важно и основополагащо за едно дете. И после си казвам същото, което всеки родител: "Да не вземе да падне?"

Дрю Баримор, която в момента е на 38 г., започна да се среща с Уил Копълман в началото на 2011г. През януари 2012г. двамата обявиха годежа си, а сключиха брак на 2 юни същата година в Монтесито, припомнят от британското издание на сп. Hello.

Три месеца по-късно - на 26 септември, Дрю стана майка за първи път.