Независимо дали сме 5, 10, 20+ години, всеки един от нас се учи. С всеки следващ ден откриваме нови хоризонти, обогатяваме общата си култура и като деца се възхищаваме на напредъка на новите технологии.

#DigitalKidz е свят където малки и големи се учат едни от други. Там няма невъзможни неща. Богатството е голямо, а преживяването... безценно.

За първи път Ladyzone.bg бе част от това изключително мероприятие, обединяващо ни в името на науката и себереализацията. Всеки ден е повод да се учим да бъдем по-добри деца, родители... хора. В реалността, която наричаме живот промяната е единственото константно явление. Затова е много важно да сме винаги в търсене на нови решения за един по-добър живот.

Приближавайки централния вход на Националния Дворец на Културата, където се проведе третото поредно издание на конференцията за деца и технологии – Digital KidZ, усетихме енергията, която се носеше във въздуха. Вълнуващо усещане, че ни очакват изключителни моменти.

Оказахме се прави. Щом прекрачихме прага на фоайето, навлязохме в богатия свят на Digital Kidz, където семейството, знанията и технологиите са на първо място.

Да, организаторите от Newtrend Media Marketing Events, под патронажа на Ивелина Атанасова, основател на Digital KidZ и собственик на NewTrend Events, бях помисли за всичко и оправдаха високите ни очаквания. Предвид ранния старт на конференцията, на място бе осигурена здравословна закуска, приготвена с много любов от Kitsch'n egg. Всички ние имахме удоволствието да дегустираме кулинарните произведения на Йоана Тодорова. В интерес на истината ни беше трудно да изберем какво по-напред да опитаме – солен кекс с босилек или приятни гурме омлети, поднесени под формата на мъфини. Затова си взехме и от двете, като задължително си оставихме място и за една прясна ябълка, така че сутрешното ни меню да бъде балансирано. За по-големите от нас имаше и ароматно кафе, което ни помогна да започнем деня с още по-широка усмивка.

В очакване на официалното откриване имахме възможността да обиколим и любознателните кътчета, част от микрокосмоса Digital Kidz. Натъкнахме се на литературния свят Colibri, където открихме най-новите заглавия, излязли на българския пазар; също така...

...се озовахме на развлекателния остров на Loyal Travel, където семейната почивка е основно кредо; запознахме се и с представителите на Институт по Позитивна Психотерапия, които ни представиха своята книжка с "Терапевтични приказки за деца и родители" и тази на Милена Манова - "Хиперактивното дете"; и не на последно място имахме възможността да научим повече за образованието, развитието на социални компетентности и креативност при деца и младежи с увреждания от Национална Асоциация на работещите хора с увреждания.

Денят започна с култура, а с него желанието ни за нещо повече се засили. Речено- сторено. Начело в Ивелина Атанасова, организатор и собственик на NewTrend Events, любознателният ден бе официално открит от Мирослав Боршош, изпълнителен директор на НДК; Кристина Щерева, маркетинг директор Samsung Bulgaria и Веселка Вуткова, директор "Корпоративни комуникации" във VIVACOM. А водещ на вълнуващото събите бе Ива Екимова, която допринесе за приятната атмосфера със своите стил и добро настроение. 

През деня лекторите развиха теми свързани с изкуството да бъдеш родител, обвързвайки го с предизвикателствата, които създават технологиите при възпитанието на децата. Милена Манова, Институт по позитивна психотерапия - автор на книгата "Хиперактивното дете", представи стратегии за по-добро разбиране и общуване с децата; Радослав Банков, психолог, съосновател на "Интелектика" засегна темата за цикличността и как психофизичните центрове управляват живота ни от ранна възраст; от своя страна Симеон Колев и Жюстин Томс разкриха какво е да бъдем родители на т.нар. "дигитално" дете; а Любомира Велчева, Фондация "Международна награда на херцога на Единбург – България", разказа приказни истории за...

...доброволчеството сред младежите и как чрез него можем да открием своето призвание. Към тях се присъединиха актрисата - Мая Бежанска, която представи Изкуството като инструмент за осъзнато общуване и възпитаване на ценности; Дмитрий Аврамов, който обясни "защо Minecraft е най-популярната игра сред децата, а Швеция я добави в образователната си програма" и Николай Михайлов, който представи вълнуващ документален филм за българското образование.

Тъй като един материал няма да ни бъде достатъчен, за да представим всичко, което научихме по време на конференцията – очаквайте изключително богата на информация серия от статии по описаните теми.

А, за малко да забравим най-забавната част. Денят не само бе изпълнен с полезни и интересни лекции, но и с творчески работилници за децата – всички деца – малки и големи. Всички те бяха любезно и старателно организирани от VIVACOM, Парти агенция KINETOFUN, LEADERS PLAY, SAMSUNG България, VIDEONAUTS, HACKIDEMIA – рисувай с Ардиуно и DETSKIKNIGI.com.

Съботният ден мина неусетно. Всички ние се прибрахме доволно по домовете си, защото знаехме, че прекараните часова с #DigitalKidZ са ни изпълнили с много положителна енергия, вяра, надежда и любов за бъдещите времена.

Очаквайте още на Ladyzone.bg