Звездната двойка Деми Мур и Аштън Кътчър взе присърце идеята за световна кампания в борба с трафика на хора, съобщиха информационните агенции. Този проблем придобива все по-сериозни мащаби и холивудските звезди се включиха в кампанията на ООН, която ще обхване всички континенти и особено най-засегнатите държави.

Деми и Аштън присъстваха на откриването на нов фонд на Международната организация за подпомагане на жертвите на трафика на хора в централата на ООН в Ню Йорк. На събитието двамата се обявиха в подкрепа на глобалния план за борба срещу организираната сексуална експлоатация и принудителния труд.

Актьорите, чиито лица са познати по цял свят, заявиха още, че са твърдо срещу това жените да бъдат принуждавани да проституират в интернет. Според звездното семейство това е съвременна форма на робство. Двойката припомни още, че годишно трафикантите на деца и на жени печелят по 32 милиарда долара.

Посредством своята благотворителна организация Деми и Аштън подемат инициатива, обединяваща Туитър, Гугъл, Фейсбук и Майкрософт за възпрепятстване на трафика на хора по интернет.