Дъщерята на музикалната икона Елвис Пресли приключи официално и с четвъртия си брак. 53-годишната Лиза Мари Пресли се разведе с бившия си съпруг, китариста Майкъл Локууд, с когото се раздели преди около 5 години.

Снимка: Getty Images

Лиза и Майкъл се ожениха през 2006 г. в Япония. През 2008 г. Лиза роди две дъщери, близначки. Това са първите деца на Майкъл Локууд и трето и четвърто за Лиза.

Снимка: Getty Images

Лиза Мари Пресли подаде документи за развод с Майкъл Локууд след 10 години брак през 2016 г. Тя отказа да позволи на съпруга си да се среща с дъщерите им, тъй като е намерила стотици изображения с детска порнография на компютъра му.

Снимка: Getty Images

От своя страна Майкъл Локууд поиска съдът да му даде пълно попечителство над момичетата, защото бившата му съпруга има история със злоупотреба на наркотици и е възможно да се върне към вредния навик. Китаристът поиска от съда да отнеме правата на Лиза миналата година, когато почина 27-годишния ѝ сина Бенджамин. Според него загубата може да тласне Лиза отново към наркотиците.

Певицата има още една дъщеря от първия си брак – 31-годишната Райли.

Снимка: Getty Images

Любопитен факт е, че на сватбата на Лиза Мари Пресли кумуваше първият ѝ съпруг - Дани Киоу.

На следващата страница може да прочетете повече за първите три звездни брака на Лиза Мари Пресли >>>

Лиза Мари Пресли се разведе за четвърти път тази седмица, след като 5 години води съдебна битка с бившия си съпруг.

53-годишната жена е единствената дъщеря на легендарния музикант Елвис Пресли, Тя също е наследила музикалния талант, но много често хората я свързват преди всичко със звездните ѝ бракове.

 

Дани Киоу (от 1988 г. до 1994 г.)

Снимка: Getty Images

Първият съпруг на Лиза е и най-малко известният. Двамата сключват брак на 3 октомври 1988 г. Дани е певец, също като нея.

През 1989 г. се ражда дъщеря им Даниел, която в момента е модел и е известна с второто си име – Райли.

Лиза с дъщеря си Райли
Снимка: Getty Images

През 1992 г. се ражда сина им Бенджамин. Младият мъж се самоуби през лятото на миналата година с огнестрелно оръжие. Аутопсията е показала, че в момента на смъртта му в кръвта му е имало голямо количество алкохол и кокаин.

 

Майкъл Джексън (от 1994 г. до 1996 г.)

Снимка: Getty Images

През 1994 г. Лиза Мари Пресли набързо се развежда с Дани Киоу и само 12 дни по-късно сключва брак с музикална легенда, не по-малко известна от собствения ѝ баща – Майкъл Джексън.

Лиза е почитателка на музиканта още от дете и първата им среща изобщо е била на негов концерт, когато Майкъл е бил на 17 години, а Лиза само на 7.

Лиза в музикално видео на Майкъл Джексън през 1994 г.
Снимка: Getty Images

Двамата се женят на тайна церемония през 1994 г. след като Майкъл я е попитал дали ще имат деца и тя се е съгласила. Известно време след брака им Джексън отново е попитал за деца и тя му е отказала.

В интервю за Опра Уинфри Лиза призна, че е обещала деца на Майкъл Джексън, но след това се е отметнала от думите си. По време на краткия им брак жената е станала свидетел на саморазрушителното поведение на изпълнителя и не е искала да има деца с него, защото се е притеснявала, че бракът им няма да издържи дълго и децата ще бъдат въвлечени в битка за попечителство.

И наистина, още през 1996 г. тя подава молба за развод.

 

Никълъс Кейдж (от 2002 г. до 2004 г.)

Снимка: Getty Images

През 2000 г. Лиза е сгодена за друг мъж, но бързо прекратява връзката си с него, след като на парти се запознава с актьора Никълъс Кейдж.

Снимка: Getty Images

Двамата сключват брак през август 2002 г. и само два месеца по-късно актьорът подава молба за развод. Процедурата обаче се проточва до 2004 г.

Това е най-краткият брак за Лиза, но не и за Никълъс Кейдж. Актьорът привлече медийното внимание през 2019 г., когато поиска анулиране на брака си с Ерика Койке едва 4 дни, след като той беше сключен.

 

Майкъл Локууд (от 2006 г. до 2021 г.)

Снимка: Getty Images

Последният брак на Лиза Мари Пресли е за музиканта Майкъл Локууд. Двамата се женят през 2006 г., разделят се през 2016 г., но официално приключиха брака си тази седмица.

Те имат две дъщери – близначките Харпър и Финли.