Пролетта настъпи, а с нея и желанието да започнем на чисто. Какво би помогнало традиционното пролетно почистване тази година да е по-успешно? На първо място – личното и отговорно решение на всеки българин да почисти не само дома си, но част от района около него. Кампанията CIF & DOMESTOS clean Bulgaria има точно тази цел - да разберем, че живеем всички заедно и че чистотата на мястото около дома ни също е гражданска отговорност.

И тази година CIF & DOMESTOS ни насърчава да направим света по-чист и сравнително по-красив. Как ли? Като сме единни, солидарни и ентусиазирани. Дойде моментът да вземем нещата в свои ръце! Силата е в нас и тя ни води към един по-добър живот.

Мисията на Cif & Domestos - да почистим и възстановим красотата на заобикалящия ни свят, чрез програмата за почистване на откритите площи в България.

През 2014 г. CIF & Domestos стартира кампанията "Чист дом, чиста държава", чиято цел е да се почисти и възстанови красотата на българските исторически паметници. Така бяха почистени 10 от най-известните паметника в страната.

През 2015 г. добрата практика за почистване на заобикалящите ни места продължи, като акцентът беше едно ключово и красиво място в София - фонтанът пред Народния театър.

Инициативата продължава и през 2016 година, като усилията са насочени основно върху почистването на зоните за отдих. Целта е хората да бъдат насърчавани не само да почистят, но и да опазят почистеното, виждайки и оценявайки колко красиво е то.

Всички желаещи да се включат в инициативата могат да качат снимки на любимото си място за отдих Facebook страницата - Cif & Domestos България - Facebook / nif.domestos.bg., след което да поканят свои приятели да гласуват за снимката. В топ 5 ще влязат снимките на най-поддържаните и чисти площи.