Синдромът  "празниците си отидоха"

може да не е известен в медицината и в психологията, но го има и често ни тормози. Меланхолия, не особено добро настроение, тъжни мисли и тежест в стомаха обикновено са отличителните признаци на състоянието ни след празниците и почивните дни. Добрата новина е, че може да се излекуваме само с помощта на волята и няколко лесни за изпълнение "номера" – лично проверени и изпитани трикчета.

•Първият работен ден след ваканция не се престаравайте да свършите всичката работа за деня и не си поставяйте много задачи. Използвайте го по-скоро за планиране на ангажиментите и работата си през следващите дни

•Постарайте се да се разтоварите от тежките трапези по празниците. Намалете количествата особено вечер.

•През първите вечери след почивните дни се опитайте да си лягате и заспивате по-раничко, при всички случаи преди полунощ.

•Ако нямате такъв навик, създайте го – преди лягане изпивайте чаша чай от трите "М" – мента, мащерка и маточина с лъжичка мед. Май станаха четири "М". ;)

Избягвайте недоволните, намръщени и вечно мърморещи персони. Те имат уникалното свойство да заразяват с негативна енергия околните.

•Обратно на горното правило – стремете се да контактувате с ведри, лъчезарни, засмяни и положително настроени хора.

•Това е нещо, за което и друг път съм "пледирала" – идете на кино, концерт или театрална постановка. Така отправяте покана към празничната атмосфера да се завърне и да се настани трайно в ежедневието ви.

•Най-ефикасното – планирайте как, с кого и къде ще прекарате следващите празници и почивни дни. Така ще имате за какво конкретно да мечтаете. Да не забравяме, че очакването на веселбата понякога е по-приятно от самата веселба! Няма да усетите кога е дошъл Великден, а след него и лятото, когато всеки ден е... празник!