.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Да излекуваме… изневерниците

| преди 8 години
Да излекуваме… изневерниците
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
И не само това – учените са се впрегнали и са измислили лекарство, лекуващо желанието за изневяра, алкохол и агресивно поведение. При това – завинаги.
И не само това – учените са се впрегнали и са измислили лекарство, лекуващо желанието за изневяра, алкохол и агресивно поведение. При това – завинаги.

Това е възможно, тъй като британските учени от двата най-големи университета в света разкриха механизмите, които се крият зад химическите съставки в мозъка, причиняващи неприятното за много жени поведение, съобщава БГНЕС.

Нещо повече – те възнамеряват да патентоват спрей или хапче, което ще предотврати изневерите, игрите на комар и подобни лоши навици - основно, при силния пол.

При представянето на резултатите ръководителят на изследователския екип - Фредерик Бой съобщи, че способността да регулираме поведението си като отговор на физическия и публичен свят, е ключова за общоприетия начин на живот.

Проучването е продължило 10 години, а учените са изследвали невротрансмитера (химическо сигнално вещество на нервната система - бел.ред.) в гама аминобутирична киселина (неесенциална аминокиселина, която се съдържа предимно в човешкия мозък и очите - бел. ред).

По-просто казано - сканирани са мозъците на мъже по-млади от 30 години, които отговаряли на въпроси за поведение и самоконтрол. Онези от тях, които имали в мозъка по-малко ниво гама аминобутирична киселина, реагирали прибързано и необмислено.

На базата на това откритие учените сега смятат, че могат да създадат "лекарство" което ще спре мъжете да се държат „лошо”.

За да се реализира тази идея обаче са необходими още изследвания и не е разумно да се очаква вълшебната формула да се прилага в следващите няколко години.

Ние пък се чудим – ако мъжете спрат да правят всички гореизброени, дали няма да ни стане малко скучно?

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?