.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Да благодарим на Дженифър Лопес за Google Images и на Джанет Джексън за YouTube

Евгений Милов | преди 15 седмици
Дженифър Лопес, Джанет Джексън
Снимка: Getty Images
Тези факти леко ще променят възприятията ви за поп звездите

Ако нещо в живота ми липсваше, това бяха тези факти… Трябва да благодарим на Дженифър Лопес за възможността да търсим снимки в Google Images и на Джанет Джексън за YouTube, където да убиваме време в гледане на клипчета. Благодарим ви, без вас интернет нямаше да е същият. Ако си мислите, че се шегуваме, тези факти леко ще променят възприятията ви за поп звездите.

Дженифър Лопес
Снимка: Getty Images

Google Images е създаден заради Дженифър Лопес

След като сексапилната Дженифър Лопес се появява в зелената рокля "Версаче" на наградите "Грами" през 2000 г., това моментално става най-популярното търсене в Google, но познайте какво - към този момент не е имало опция за търсене на изображения, така че потребителите остават разочаровани. Така от най-голямата търсачка решават да създадат Google Images, където на воля да търсим изображения по ключова дума.

През 2000 г. резултатите от търсенето с Google са ограничени само до прости страници с текст и линк. Програмистите на Google обаче бързо се заемат да разработят така необходимия инструмент за търсене на изображения, за да отговорят на "най-популярната заявка за търсене", която са виждали досега - Дженифър Лопес в екзотична зелена рокля с деколте, което стига под пъпа. В резултат на това веднага е стартирано търсенето на изображения в Google. Впоследствие в Google Images са били индексирани над 10 млрд. изображения само до 2010 г.

Джанет Джексън
Снимка: Getty Images

YouTube е създаден заради Джанет Джексън

YouTube е създаден заради "проблем" със сценичното облекло на Джанет Джексън, ако можем така да се изразим, възникнал по време на концерта на полувремето на Супербоул. Един от създателите на YouTube - Джавед Карим - пропуска живото излъчване на финала на първенството на Националната футболна лига на САЩ. Тъй като много иска да го гледа, но не може, малко по-късно намира решение на подобни проблеми, като създава YouTube. Вината в случая може да се припише и на Джъстин Тимбърлейк, който "без да иска" оставя едната гърда на Джанет Джексън само по сребърна звезда, но кой ти гледа това?

Джавед Карим си спомня, че вдъхновението за YouTube за първи път идва от инцидента с Джанет Джаксън по време на Супер Боул през 2004 г., когато едната гърда на певицата е разголена по време на изпълнението й, както и по-късно от цунамито в Индийския океан през 2004 г. Карим не може лесно да намери видеоклипове от двете събития в интернет, което довежда до идеята за създаването на сайта за видеосподеляне.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?