.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Д като добро, Д като доброволец

Росица Николова | преди 7 години
346700.jpg
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Лесно, готино и героично

Да си доброволец не е работа, която започва в 8:00 и свършва в 17:00 часа, с един час обедна почивка. На първо място това е потребност. А потребността работно време няма! Доброволно можеш да споделяш книги, да посещаваш домове за изоставени деца, да се включваш в благотворителни базари, да изметеш снега пред блока дори.

Доброволците не биха се нарекли герои в никакъв случай. Въпреки това героите си имат място – Timeheroes.org.


Времето на героите

TimeHeroes е платформа, който свързва хората, които искат да помагат, с каузите, които имат нужда от подкрепа. Ако искаш да подариш част от своето време за неща, които ще променят света, задължително разгледай кои каузи си търсят доброволци. Активните каузи в моменти са на Си Ви Ес – България, които търсят доброволци за организацията и провеждането на международния филмов фестивал, на Animal Rescue Sofia, които търсят хора за разхождане на кучета от приюта в Богров, дома за деца в Ловеч търси желаещи да поиграят и почетат с децата и т.н.

Целта на тази платформа е да увеличи доброволческата инициатива в България като цяло, тъй като тя все още не е така разпространена, като в други страни. Идеята е, че да станеш доброволец трябва да е достъпно и лесно. Доброволчеството не е само за черна работа. То е и за неща, които хората обичат да правят – да рисуват, да играят с деца, да се занимават с животни и др.


Кои са героите?

Зад този проект стоят четирима човека. Ще ги намерите само с малки имена срещу думичката Екип - Яна, Момчил, Павел, Алек. И толкова...  Яна Бюрер Тавание - е активист и журналист, мениджър „Кампании и комуникации“ на Българския хелзинкски комитет. Тя е в списъка Wired Smart List 2012 на американското списание Wired за най-успелите ни съвременници. Алек Андеев е завършил икономика, съосновател на конференцията TEDxBG.Обаче знаете ли какво? Имаме новина за вас. Героите всъщност сте вие! Защото абсолютно всеки може да се включи в кауза по избор, да помогне, да бъде полезен. Повярвайте ни – после ще се почувствате наистина много добре.

За да станеш герой, не ти трябва суперсила. Нужно ти е това, което си имаш – душа. Избери си кауза, запиши се и действай. Простичко, нали? Както казва майка Тереза добрите думи се казват тихо, но ехото им е силно и дълго.


Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
Какви оценки получава(х)те в училище?