Силата на цветовете е невероятна. Използваме ли я правилно можем да подобрим личната си кондиция, залагайки на нюансите, които...

Успокояват
Понякога ежедневието може да бъде напрегнато и изтощаващо, за това е необходимо да залагаме на синята палитра, която е известна със своето релаксиращо въздействие. Ако ви предстои тежък работен ден, привилегировайте тъмно сините или тюркоазни нюанси, които ще повлияят на настроението ви и ще ви помогнат да запазите вътрешния баланс през цялото време. Други цветове, които имат подобна мощ са бялото или розовото – чистотата и нежността на тези две палитри ни помагат да поддържаме вътрешно спокойствие и улегналост.

Зареждат с положителна енергия
Всеизвестно е, че сме податливи на различни настроения, повлияни от всеобразни ситуации, които на моменти могат да ни развалят настроението и то да повлияе над останала част от деня. За да избегнем подобни некомфортни моменти, защо не се предпазим, използвайки силата на ярките цветове, като жълто, оранжево или червено. Светлината, която те излъчват ще внесе спокойствие и положителна енергия в душата ви, като ви накара да се чувствате добре. По този начин ще можете да продължите деня си с усмивка.

Вдъхват увереност
Зелените и виолетовите вариации са тези, които ще ви вдъхнат необходимата сигурност, за да се изправяте пред деликатни ситуации или личности. Зеленото е известно с уравновесяващата си сила, а виолетовото, което е считано като кралски цвят, придава нужната елегантност, сила, авторитет и мощ, за да се чувстваме непобедими.

Възбуждат
Всеизвестно е, червеният цвят притежава силата да разпали сърцата на всеки, които ги носи или съзерцава. Дори да сложите алено червило, може да сте сигурни, че няма да останете незабелязана от избраника на своето сърце.

Подобряват концентрацията
Стресът понякога може да бъде парализиращ. Има дни когато мислите ни се умножават по десетобалната система в главата и се блъскат една в друга, възпирайки ни да се съсредотучаваме върху важните неща от деня. Често поради тази причина сме разсеяни и не може да се фокусираме върху работата си.... Стоп. Пауза. Поемете дъх и мислете за синьо зелените нюанси,

Съвет: Силата на цветовете може да бъде използване по различни начини – чрез облеклото, аксесоарите, интериора и дори вашите въображение и мисли - представяйки си дадените цветове.