.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Чествания за Деня на народните будители

LadyZone | преди 2 години
Снимка от общото събрание на Българското централно благотворително общество, ноември 1876 г.
Снимка от общото събрание на Българското централно благотворително общество, ноември 1876 г.
На днешния ден тържествените чествания ще започнат с церемония по издигане на националния флаг пред Президентството

През 1922 г. Стоян Омарчевски, министър на народното просвещение в правителството на Стамболийски по инициативата на група интелектуалци внася предложение в Министерския съвет за определянето на 1 ноември за Ден на българските народни будители.

На днешния ден тържествените чествания ще започнат с церемония по издигане на националния флаг пред Президентството.

Музеят за история на София организира честване на Деня на народните будители от 11 ч. в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека (пл. Славейков 4А, ет. 2). с празнично изпълнение на хора на Националната гимназия за древни езици и култури под диригентството на Даниел Иванов.

Тържествено слово по случай празника ще произнесе заместник-кметът по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" д-р Тодор Чобанов. Също така, ще бъдат изтеглени имената на печелившите деца, които в периода 21-31 октомври, са подали в Столична библиотека верни отговори във въпросника, посветен на Деня на народните будители. Наградите са ваучери за закупуване на книги.

Национален музей „Земята и хората“ и Съюзът на българските писатели организират авторско четене на съвременни български поети.

По случай Деня на народните будители и отбелязването на 1100-годишнината от блажената кончина на св. Климент Охридски, на 1 ноември от 10 ч., в Централното фоайе на НДК ще се открие интерактивната изложба „Искони бѣ слово”.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?