Ние, водещите на „Високи токчета” ще посветим първоаприлската неделя на доказаните начини за справяне със стреса. В напрегнатото ни ежедневие неминуемо всеки трябва да открие своята антистрес  терапия: разходки сред природата, спорт, шопинг  или няколко часа във фризьорския салон? Методът не е толкова важен. От значение е крайният ефект: да забравим за ежедневните си задължения, да изпитаме нови, положителни емоции и да се заредим с много позитивна енергия.  

Кое в действителност е онова нещо, което ни стресира и създава чувството на безпокойство и неудовлетвореност? Защо преживяваме толкова дълбоко неуспехите си и се съобразяваме непрекъснато с изискванията на другите? Според Ива Дойчинова: „Стресът идва от „матрицата”, от системата, която ни кара да правим много неща наведнъж и то много добре, да изглеждаме перфектно,  да се сещаме навреме за следващата си задача…Така в един момент губим себе си и започваме да действаме като часовников механизъм…”

Как четирите приятелки се справят със стреса? Юлияна и Людмила излизат на езда сред природата, а Гери и Ива разговарят за това как е важно да радваме сърцето и душата си, докато отделят време за себе си в разкрасителен център.

Кои са оригиналните методи, чрез които японците, се справят със стреса? Как да станем  по-големи оптимисти и да не преувеличаваме сами проблемите си? Как да бъдем по-спокойни и в хармония  със себе си? – всичко това тази неделя, 1 април, от 12:30 часа, във “Високи токчета” по bTV.