Коледа у дома. Където и коричката вчерашен хляб (с глутен, разбира се) се топи в устата като захарен памук. И снегът вали по-меко, и студът щипе бузите, но някак закачливо...

Където сутрин на масата чакат топли бухтички, поръсени с пудра захар, а кафето отдавна е прескочило оградката на кафеварката и се е забълбукало. Дъските на стария дървен под кокетно проскърцват и издават какво прави най-старият член на семейството. Трябва на пръсти да влезе и да е много внимателен, за да остави подаръците под елхата, така че никой да не го усети.

Колкото по-рано човек открие коледен дух у себе си, толкова по-дълго ще изпитва вълшебството на коледното чудо. Защо Бъдни вечер и Коледа да са само по един ден? Има ли дух - може да продължат цял месец.

Всяка Коледа е по своему очарователна, с вкус на тиква и захар, сладки приказки на чаша червено вино, непроменени приятели Слава Богу и непроменени уви!, малко смях, много целувки, топло край камината и студено по върховете на пръстите, пръснати играчки и неизядени лакомства.

Апчих! Наздраве! Това настинка ли е или коледен дух?