Декември месец е! От днес до Коледа всеки ден ще ви предлагаме по един текст с благи вести - малко позитивна храна за душата, с която да направим себе си по-добри, дните си - по-светли, душите си - по-благи.

Защо всеки ден по една?
Защото с благите вести трябва да се отнасяме като към бучка захар, като към силно лекарство - да ценим малкото. Защото малкото е сладко. От много сладко, може и да ни загорчи.

Именно дозата определя дали хапчето ще е лекарство, или отрова. Дълбокият сън и дългият смях са двете лекарства, с които може да се излекува всяка болест и тревога. Но дори с толкова добри лекарства не бива да се прекалява. Защото от дълбокия сън можем да забравим, а от дългия смях да ни заболи.

Имаме ли обаче очи и сърце за малкото, за зрънцето благост, за капчицата лек, то със сигурност ще ни бъде дадено и много!

Коледна идея: Обикновените бели бучки захар може да направите с атрактивен коледен вид като декорирате с цветчета и клонки от захарно тесто, залепени с яйчен белтък. Семпло, но много ефектно! Поканете приятелите си на коледен чай с канела - ще ахнат!