.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Топ 10 на най-добрите университети в света

Евгений Милов | преди 1 седмица
Оксфордски университет
Оксфордски университет Снимка: iStock
Топ 20 е окупиран от Великобритания и САЩ. Единственият български университет в класацията е извън Топ 1000

Европейските и северноамериканските висши учебни заведения продължават да доминират челните места на топ университетите в света, но Азия все повече се развива. Въпреки това тази година няма промяна на върха, който университетите от Великобритания и САЩ продължават да окупират изцяло.

Оксфордският университет във Великобритания заема първото място за четвърта поредна година, като традиционният му съперник - Кеймбриджския университет - изпада на трето място, оставайки зад Калифорнийския технологичен институт в САЩ.

Годишната световна класация на университетите, публикувани от "Times Higher Education" (THE), анализира близо 1400 висши учебни заведения от 92 страни в света. Смятана за най-изчерпателната глобална класация, тя използва 13 показателя за ефективност, за да прецени постижения на образователните институции в преподаването, научните изследвания, доходите и международните перспективи за развитие.

Швейцария е единствената европейска страна освен Великобритания, която успява да пробие в Топ 20, като Цюрихският технологичен университет заема 13-о място. Канада е другата единствена страна, която нарушава хегемонията на Великобритания и САЩ сред първите 20 университета - Университетът на Торонто се класира на 18-о място.

Единственият български университет в класацията е Софийският университет "Св. Климент Охридски", който попада извън Топ 1000 в света.

Оксфордски университет
Оксфордски университет Снимка: iStock

Вижте как изглежда Топ 10 на най-добрите университети в света за 2019 г.:

1. Оксфордски университет, Великобритания

2. Калифорнийски технологичен институт, САЩ

3. Кеймбриджски университет, Великобритания

4. Станфордски университет, САЩ

5. Масачузетски технологичен институт, САЩ

6. Принстънски университет, САЩ

7. Харвардски университет, САЩ

8. Йейлски университет, САЩ

9. Чикагски университет, САЩ

10. Имперски колеж в Лондон, Великобритания

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?