Нестандартна конференция "Креативно пътешествие" в София ще се опита да събуди творческата сила у всеки присъстващ, доказвайки, че тя може да бъде прилагана във всекидневните занимания на човека.

Чрез десет вдъхновяващи гости от различни сфери, нестандартни въпроси и разнообразни творчески и игрови методи, конференцията, вдъхновена от световни събитийни формати, ще се проведе в София на 19 септември в "Capital Fort" на бул. Цариградско шосе 90 (до метростанция Интер Експо Център).

"Креативността е ключово умение за 21 век, което прави живота и кариерата ни по-успешни и пълноценни. От ежедневните избори – маршрут до дадена локация, решаване на повтарящ се казус и вземане на важно решение – влагайки креативност, ние получаваме нов подход към ежедневни ситуации", мотивира избора на тема Елеонора Карнаса от Фабрика 360, инициатор и организатор на предстоящата конференция.

Целта на събитието е чрез вдъхновяващи истории и примери от хора, вършещи ежедневните си занимания по креативен начин, да се помогне на търсещите да направят първи или следващи стъпки в своето лично пътешествие и да направят креативността част от живота си.

Затова лекторите от „Креативно пътешествие” не са публични личности, а професионалисти от широк диапазон дейности - театър, счетоводство, медицина, кулинария, фотография, инженерство и др., обединени от едно нещо – всеки от тях работи по различен, креативен начин и влага страст. Всеки от гост-лекторите ще има по две минути да демонстрира занаята и да разкаже за креативната страна на работата си без стандартните слайдове и дигитални презентации, следвайки неконвенционалния модел на събитието. 

Важен детайл за отключване на креативността е и нестандартният начин за провеждане на събитието. "Креативно пътешествие" е вдъхновено от световни събитийни формати като Печа Куча (PechaKucha или chit-chat), Пламенни речи (Ignite Talks) и Озаряващи разговори (Lightning talks), обиколящи света чрез своя заразителен, вдъхновяващ и увличащ заряд.

Общото помежду им е, че дават трибуна на немедийни звезди, а на хора, които се отличават чрез страстта и креативния подход, който прилагат в работата и живота си. А основната цел на тези формати е да вдъхновяват посетителите, за да могат те да отключат и реализират пълния си потенциал.

Една от най-нашумелите в световен мащаб образователни игри, която се играе в над 180 страни и чийто брой играчи надхвърля няколко милиона души, ще даде старт на креативното пътешествие. 

"Идеята за такъв тип събитие се роди о т участниците в предишни наши събития. Голяма част от присъстващите тогава са били хора, които се двоумят накъде да поемат. Често те имат работа, която не ги удовлетворява и искат да стартират свой проект, който ги вдъхновява или искат да внесат креативност в ежедневието си", допълват организаторите.