Уверени, успешни и известни със своите отличаващите се маниери, французойките са сред онези жени, които знаят кои са и какво искат. Всеотдайни в работата и семейството, те са и пример за подражание, когато става въпрос за себеуважение и привилегироване на нещата от живота.

#Отбелязвайте времето си за почивка в дневния си график

Говорим за всякакъв вид почивка, не само обедната. Когато планирате своята седмица, не забравяйте да посочите часовете, в които ще се отдадете да друга дейност от тази, свързана с професията ви. Когато може да се досетите, посвещавайки време за себе си, ние поддържаме вътрешния си баланс и импулс за работа.

#Почивайте пълноценно

Световната здравна организация препоръчва на всички хора на възраст между 26 и 64 годишна възраст да отделят средно по 7-9 часа от времето си за нощен сън. Пълноценният сън поддържа добро нивото на когнитивна функция на мозъка през целия ден, подобрява настроението и ни прави по-енергични, свежи и уверени.

#Научете се да казвате- „Не”

Чувствате преуморени, стресирани, напрегнати или претоварени от излишната работа, просто проявете милост към себе си и кажете - "Не". Замислете се и си отговорете на въпроса, допълнителните часове в офиса носят ли ми удовлетворение? Ако си тръгнете по-рано, какво ще се случи! Не забравяйте, че не е нужно да оправдавате отказа си или да се укорявате. Следващия път, когато някой поиска нещо от вас, замислете се за времето, с което разполагате и преценете дали може да откликнете на молбата или по-добре да я оставите за следващия ден. Ценете времето си, труда си, всичко, което имате тук и сега, за нещата, които наистина заслужават вашето внимание и време.