Ако няма как да стигнете до морето тази година, нека морето дойде при вас. Предлагаме ви няколко начина как да прекарате лятото в града, където няма прохладни вълни, нито свеж морски бриз. Защото да лежи на плажа и да рови с крачета в пясъка – всеки знае. Но не всеки знае как да прекара лято в града, без да това да го кара да се чувства унил и тъжен. Ето как лятото идва в офиса и дома ни стъпка по стъпка.

  • Бъдете сигурни, че не сте единствените, които ще работят това лято и няма да имат време за пясъчни плажове и солени вълни. Има още, които също като вас ще прекарат лятото си в работна обстановка. 
  • Всяка сутрин, или поне през уикендите, закусвайте и вечеряйте на балкона. Няма нищо по-хубаво от малка масичка на тераската, четирима приятели около нея, подрънкващи ледчета в стъклените чаши и залязващо слънце на хоризонта.
  • Ходете на работа с колело. Този начин се нарича и "ходене на работа с летните крака". Това ще ви провокира да смените и тоалета си – вместо пола над коляното – бермуди, вместо високи токчета – равни сандали.
  • В офиса или над входната врата у дома закачете вятърен чан с миди. Използвайте мидички и камъчета, събирани през някое от морските лета. Нека винаги, когато те зазвънят от полъха на вятъра или някакво движение, звукът им ви пренася на морето, па макар и само с помощта на въображението.
  • Направете си лятна прическа - плитка или рибена кост.
  • Направете си поставка за морска снимка от чаена свещ. Поставете любимата си лятна снимка в нея и й се наслаждавайте всеки път, когато вдигнете очи от компютъа, сметките или книгата.
  • Забъркайте си сладолед - ментово-черешов, тюркоазено-коралов, с шоколад, плодов. Това е лятната вкусотия, на която почти никой не може да устои.
  • Освежете работното си пространство, като изсипете шепа миди, сложите си цветна саксия, налепите си листчета паметки на монитора или разкрасите по друг свеж и забавен начин.

Снимка: facebook.com/postcardsfromthesea/

  • На таблото е офиса налепете красиви снимки от морето или пък принтирани на цветен принтер картинки. Отбелязвайте си колко дни ви остават до отпуската или до друг дълго чакан приятен повод. Пишете си закачливи коментари с колегите, мъдри мисли и каквото друго ви хрумне.
  • Купувайте си малки букетчета полски цветя и сочни летни плодове. Цветните стръкове са не само приятни за окото, но и за носа. Докато работите, може да похапвате пресни ягоди, нектарини, малини, ябълки, диня, пъпеш и всякакви плодове, характерни за топлия сезон. През обедната почивка или  на вечеря хапвайте морски дарове - миди с джоджен, скариди в масло, спагети с морски дарове и др. Вместо обикновена готварска, използвайте ситно смляна морска сол. Тя е чудесен избор особено за свежите летни салати.
  • Ако се разхлаждате с вентилатор, завържете за металната решетка сини сатенени лентички. раздвижени от вятъра, ще създават усещането за морски вълни.
  • Направете си ледчета с лимонови резенчета или с цветя. Сложете ги в хладилника в офиса. Така ще радвате не само себе си, но и колегите.