.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Най-добрите и най-лошите държави по света за работеща жена

Евгений Милов | преди 1 година
The Economist
Снимка: The Economist
Индексът на The Economist за равенството между половете на пазара на труда

8 март е определен от ООН като официална дата, ознаменуваща правата на жените, а The Economist публикува за Международният ден на жената своя пети годишен доклад, отчитащ равенството между половете на пазара на труда.

Индексът съчетава данни за висшето образование, присъствие в работната заетост, заплати, разходи по грижи за деца, майчинство, представителство на ръководни постове и т.н. в една удобна инфографика, представяща най-добрите и най-лоши шансове за равно третиране, които жените имат на работното място в различните държави по света.

Скандинавските страни изглеждат без конкуренция в това отношение, а вие можете да разгледате подробно десетте показателя, по които всяка държава е оценена на сайта на икономическото издание.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?