.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Европейският ден на езиците представя 18 държави

Евгений Милов | преди 38 седмици
чужди езици
Снимка: iStock
Всеки ще има възможност да научи повече за чешки, френски, английски, руски, немски, български, полски, фински, испански, словашки, италиански, грузински, македонски, хърватски, румънски, португалски, унгарски, шведски и жестомимичен език

За трета поредна година домакин на Европейския ден на езиците ще бъде Sofia Ring Mall - на 30 септември всеки ще има уникалната възможност да научи повече за 18 езика - чешки, френски, английски, руски, немски, български, полски, фински, испански, словашки, италиански, грузински, македонски, хърватски, румънски, португалски, унгарски, шведски и жестомимичен език.

По традиция участие в Европейския ден на езиците ще вземат представители на много европейски посолства, културни институти и организации, сред които Британски съвет, Португалски културен и езиков център, Чешки център, Институт Сервантес, Френски институт, Гьоте институт, Европейска комисия, Главна дирекция "Писмени преводи", Център за развитие на човешките ресурси, Институт за български език към БАН, Унгарски културен институт, Италиански културен институт, Полски институт, Посолство на Австрия, Посолство на Финландия, Посолство на Република Хърватия, Посолство на Словакия, Посолство на Грузия, Посолство на Швеция, Посолство на Румъния, Руски културно-информационен център, Културно-информационен център на Република Македония, Асоциация "Оптима", Фондация "Заслушай се" и други.

Европейският ден на езиците

На 30 септември от 12:30 ч. всеки посетител ще може да се запознае с езиците на европейските страни, да научи нови чужди думи в блиц курсове и уроци на място, да разговаря с представители на посолства и културни центрове и да провери какви са най-добрите възможности за езиково обучение, курсове, тестове, изпити, програми за училищно, висше, професионално и младежко образование и обучение. 

Очакват ви и много интересни образователни игри с награди, подаръци, томболи, както и уникалния Поезиомат - безплатен джубокс за поезия, на който можете да чуете стихотворения на 14 езика. На щандовете на различните държави ще има и разнообразна информация и за природата, културата и хората на страните-участнички. 

*Европейският ден на езиците е инициатива на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC. 

С какво спите?