За да изпитвате радост от живота, трябва да приемете предизвикателствата, които срещате по пътя. Те са точно вашите. Млади хора страдат не от преумората, а от безсмислена загуба на сили. Безпокойството от невъзможност да се изпълни докрай работата е причина за безсъние, невроза, хипертония, рак, инфаркт, инсулт.  

Редът е първата опорна точка в деловата ефективна дейност.

"Много хора стигат преждевременно до гроба, защото така и не се научават да разпределят задълженията, а се стремят да извършат всичко сами”, Дейл Карнеги.

Ценете своето време и определяйте своите приоритети

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Ако работата ви кара да се чувствате отегчени, огорчени, освободете се от нея. Намерете работата, която утвърждава мечтите, надеждите и способностите ви.

Преосмислете умението си да общувате

Говорете от сърце и се съсредоточете върху доброто. Не се оплаквайте, не се присмивайте на другите и не предричайте нещастия. Използвайте речта си, за да хвалите и да изразявате уважение и оптимизъм.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Създавайте си спокойствие

За да постигнете вътрешно чувство на спокойствие, всеки ден отделяйте пет минути внимание само за едно нещо. То може да бъде всичко - дишането ви, цвете, красив предмет. Както мускулите, така и мозъкът става по-силен с тренировки.

Това упражнение за съсредоточаване тренира мозъка да разпознава и приема спокойствието. Кристофър Хансърд пише, че "колкото по-спокоен е умът ви, толкова по-малко подвластни сте на страховете, а с освобождаването от тях започва пътят към положителната нагласа и радостта.”

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Може да проверите себе си с теста:

Колко ефективно изразходвате енергията си в действията и при изразяване на чувствата