.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Бил Гейтс: Това е най-вдъхновяващата книга, която съм чел

Евгений Милов | преди 1 година
Бил Гейтс
Снимка: Getty Images
Говори най-богатият човек в света, по-добре я прочетете

Ако можеше да даде общовалиден съвет на всички дипломиращи се студенти, Бил Гейтс препоръчва да прочетат книгата "По-добрите ангели на нашата природа" от харвардския професор по психология Стивън Пинкър. Основателят на "Майкрософт" я нарича "най-вдъхновяващата книга, която изобщо някога съм чел". А когато говори най-богатият човек в света, по-добре намерете време да я прочетете.

Продажбите на книгата веднага скочиха главоломно, като в момента "The Better Angels of Our Nature" е на второ място в класацията за бестселъри на Amazon ($14,33). На български заглавието може да бъде намерено от ИК "Изток-Запад" в превод от Елена Филипова (49,90 лв).

По-добрите ангели на нашата природа

Според анотацията, "Днес ние може би живеем в най-мирната епоха, откакто съществува човечеството. Неспирните новини за войни, престъпления и тероризъм създават усещането, че светът става все по-кървав. Но в тази завладяваща книга известният автор Стивън Пинкър показва, че насилието всъщност е намалявало в течение на дълги периоди от историята. Как се е случило това? Пинкър изследва вътрешните демони, които ни предразполагат към насилие, и по-добрите ни ангели, които ни отдалечават от него, и показва как промените в идеите и практиките са позволили на по-добрите ни ангели да надделеят. Успоредно с това той развенчава и много митове за насилието и прави нова защита на модерността и просвещението. Тази духовита книга продължава. Пинкъровото изследване на човешката природа, сливайки психология и история, за да изгради една забележителна картина на постепенното ни превъзмогване на насилието".

Гейтс заявява, че идеите в книгата са ядрото на неговия мироглед, защото "ако смятате, че светът върви към по-добро, вие искате да разпространите този напредък до все повече хора и места".

Проф. Стивън Пинкър години наред е директор на Центъра по мозъчни и когнитивни науки в Масачусетския технологичен университет, а като автор става популярен с книгите си "Езиковият инстинкт", "Как работи умът?", "Думи и правила" и "Празната дъска".

The Better Angels of Our Nature
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?