Бен Афлек и Дженифър Гарнър са почти образец за семейство. Те имат три деца – Вайълет (на 6г.), Серафина (на 3г.) и Самюел (само на 6 месеца). 

  Изглежда, Дженифър е наистина оправна в семейното гнездо, защото Бен призна, че именно тя взима големите решения у тях и нейна е последната дума за всичко. На въпроса дали искат да имат още деца, актьорът отговори: „Мисля, че да бъдеш добър съпруг означава да осъзнеш, че не ти си шефът и че трябва да се съобразяваш с решенията на жена си, затова предполагам, че отговорът е не. Щастливи сме с това, което имаме.”

  Иначе 40-годишният Бен изключително много се радва, че най-после имат син, защото вече не се чувства толкова численото превъзходство на момичетата в къщата. 
  Пред „Access Hollywood” той сподели: „Хубаво е, имам си съотборник! Малко е раничко да разберем що за характер е, но е много вълнуващо и готино. Голям късметлия съм.” Въпреки че е много щастлив от живота си, Бен казва, че не е планирал да има семейство: „Ами, преди 10 години никога не съм си представял, че днес ще съм женен и ще имам деца.”

Е, кой ли изобщо може да предположи какво ще му се случи в следващите 10 години?