Например? Групата "Trashophonic orchestra" , която е абсолютно уникална смесица от рециклачески арт, активизъм и музикален експеримент, чието послание е ясно – по-леко със свръхконсумацията и по-дейно с рециклацията. Освен експериментална музика, 10-члената група ще покаже и нагледно как да превърнем отпадъците на място в истински музикални инструменти.

Хит на тазгодишното издание на Беглика е и отворената етно-джем сцена, в която публиката ще може да се включва свободно, под вещото ръководство на етно-джаз майстори като Теодосий Спасов, Жоро Дончев, Александър Ефтимов – Шаманчето и др. Така самата публика ще се превърне в жив инструмент и част от уникален музикален експеримент, какъвто може да се случи само под Беглишкото небе.

Ако пък ви влече да сте по-активни физчески, можете да гребете с лодки, за да стигнете до лайф-транс кръга, чиято мисия е да обединява хората, без да се използват думи, а вместо тях - с вроденото на всеки чувство за ритъм и инструменти.

Две ще бъдат сцените с качествена музика: "Каба сцената", която ще открие фестивала с 10 от 101-та каба гайди на 19 август и ще приюти наситената музикална програма с гостите на феста - румънците Popa Sapka, пайрът джазът на пиратите от Хамбург - Козмо Козловски, истанбулският суфи - кавал - магьосник - Бурак Малджок, Теодосий Спасов квартет, както и наследниците на Исихия – Зейра, а също и Nassekomix, Irfan и др.

На "Айляк сцената" пък ще звучат дъб, реге, ска, кумбиа, down tempo и worldbeat с най-добрите в тази музикална палитра ди джеи – Phoenix, Dharba, Dancing Angel, Altais, Dub Mission, Mimionix и много други.

Ако се чудите къде именно ще се случи всичко това - местността "Беглика" се намира на 1500 м.н.в. в Западни Родопи.Разположена е на около 30 км от град Батак в посока Доспат, съобщават организаторите.

Междувременно, освен музикална програма,на фестивала ще има и още много забавления - поезия на открито, изпълненията на цирк Кумбо, Хижа Книжа, народни танци, уъркшоп по дърворезба, забавления за децата, йога, психодрама и най-разнообразни игри.

Организаторите предупреждават да си вземете топли дрехи, независимо дали ще бъдете само за един, за два или и за трите дни.