Добре пазената тайна за датата, на която се очаква кралският наследник на трона да проплаче, беше разкрита. Приятел на семейството, присъствал на градинско събиране с барбекю, споделил с медиите: „Едни от най-приближените приятели на семейството коментираха, че терминът на Кейт е на 13-ти юли. Всички бяха много развълнувани.”


Датата се пада насред Фестивала по коронацията на кралицата – грандиозно четиридневно събитие, с което Великобритания отбелязва 60-годишнината от качването на Елизабет II на трона. Фестивалът, който съперничи на най-обширните и тържествени кралски церемонии, ще се състои между 11-ти и 14-ти юли, но поради дългоочакваното събитие вероятно херцогинята на Кеймбридж и съпругът й ще бъдат освободени от задълженията си.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos



Оперната певица Лора Райт, която ще участва в празника с изпълнение в Бъкингамския дворец коментира: „По-добре да не пея много високи тонове.. Ами ако пеенето ми предизвика преждевременно раждане?”

В официалното становище на говорителя на двореца обаче се казва „Споделихме единствено, че херцогинята ще роди през юли, но не сме конкретизирали датата. Всичко друго е слухове.” Така че мистерията около зодията на бебето остава актуална.


Безброй спекулации и около пола на детето се лансираха в последните месеци. Първо всички залагаха на „момиче”, тъй като по време на разходка на морското пристанище Гримсби, Англия, когато местен доброжелател подарява на Кейт плюшено мече, тя му отговоря: „Ще взема това за д...” и внезапно се спира. След като минувач я подпитва „Щяхте да кажете „дъщеря ми”, нали?”, тя отрича.

През последната седмица обаче, близки на семейството твърдят, че бъдещият чичо Хари разправял колко е нетърпелив да види племенника си. Принцеса Юджийн (братовчедка на Уилям) също твърдяла, че очакват момче, а самата Кейт на прием с военни съпруги признала, че е закупила бебешка количка в светлосин цвят.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


В интервю за BBC, на въпрос към принц Чарлз дали перспективата да стане дядо го кара да се чувства стар, 64-годишният принц отговоря: „Да, разбира се, защото е трудно да повярваш, до известна степен, че това се случва в твоя живот. Но мисълта е чудесна и с нетърпение очаквам да разбера какво представлява връзката между дядо и внуче”.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Очаква се Кейт да роди в болницата „Saint Marie” в Падингтън, където е проплакал за пръв път и нейният съпруг.