Традициите не са това, което бяха. Съвременната домакиня е все така отдадена на своите семейство и дом с тази разлика, че днес тя няма време да прави всичко сама – готвене, чистене, пазаруване и т.н. За щастие има интерактивни канали, като BG Menu, които ежедневно я улесняват. Да, благодарение на най-голямата българска платформа за поръчка на храна, дамите имат възможност да се наслаждават на приятни моменти със своите близки и приятели вместо да надзирават печката в кухнята.

Жените работят много и водят активен социален живот. Свободното време е ценност и в много случаи те предпочитат да го посвещават на семейството, децата, приятелите, а не на домакински задължения. Съответно поръчката на храна дава удобно и бързо решение, което вече е и здравословно, без да е скъпо, обяснява Зорница Чугреева, Изпълнителен директор на BG Menu.

Действително е така. Наблюдаваме нарастваща тенденция сред жените, които все по-често прибягват към услугите на BG Menu за дома и офиса - те са около половината от потребителите на тази услуга, а за година броят на заявките бележи ръст от 45%. Анализ на данните на BG Menu сочи, че в повечето случаи дамите поръчват за цялото семейство, като това е причината средната стойност на поръчките да е по-висока от тази при мъжете (32 лв спрямо 30 лв) Учудващо? Ни най-малко.

В наши дни, да сме в крак с времето, не се свежда единствено и само до външния ни вид, но и до начина ни на живот. Тенденциите и нравите се менят. Днес, жените не са по-малко домакини – напротив, просто имат удобни за използване методи за един по-удобен и по-лесен живот.

През платформата на BG Menu можете да изберете от менютата на над 550 ресторанта у нас и поръчката ви е доставена в рамките на един час. Освен това постоянно имаме промоционални оферти и варианти за безплатна доставка, пояснява Зорница Чугреева.

Тенденцията за ръст при жени е валидна както у нас така и за други държави, като според данните на ЕСТАТ през 2014 година дамите, ползващи тази услуга онлайн, са се увеличили с 5%.

Между другото и мъжете са привърженици на е-продажбите на храна и доставки по домовете, но се изразява по различен начин. Не случайно се казва, че мъжете са от Марс, а жените от Венера. Представяме ви няколко интересни факти:

- Жените поръчват най-често в петък, а мъжете – в събота;

- Дамите осъществяват своите поръчки до 19:00 ч. , докато господата го правят в по-късни часове;

- Нежният пол все още предпочита да направи заявка по телефона, докато вече 67% от мъжете поръчват онлайн на www.bgmenu.com;

- Дамите избират предимно здравословна храна, за разлика на мъжете, които са привърженици на бързата кухня.

Въпреки тези разлики жените и мъжете са единодушни за едно – Италианската кухня, която е фаворит и за двата пола.