Новият албум "XX" на турската група BaBa ZuLa покори редица европейски музикални чартове този месец в категорията World Мusic. Наистина е трудно да се определи стилът на BaBa ZuLa – няма друга група в света, която да да свири на сцената с такъв богат арсенал от класически и традиционни инструменти.

BaBa ZuLa означава "голямата тайна" или метафорично казано "тайната на живота" – една загадка, която вълнува всеки. Чрез музиката на различни култури от цял свят, музикантите от BaBa ZuLa вдъхновяват един свой личен, който е труден за разбиране – просто се чувства. Музиката на бандата разказва истории от векове насам и естествено се слива със съвременния ритъм на живот, достигайки до най-съкровените емоции – защото е истинска и жива.

Тази година имаме късмета BaBa ZuLa да гостуват в България като част от световното си турне – на 29 март от 20 ч. в столичния клуб "Mixtape 5". Билети можете да закупите в мрежата на Ticketlogic.bg, касите на Office 1, Fastpay, магазини "На Тъмно" и книжарници Booktrading.

Слушайте "XX" на Baba Zula в Apple Music.