За втора поредна година един от най-своеобразните и уникални музикални фестивали у нас Sofia Fusion Fest ще отвори врати за своите фенове на 23 и 24 октомври в столичния клуб Mixtape5 от 20 часа.

Сред родните банди, които обещават незабравими и щури емоции, ще видим и чуем "Древност и космос","Тъпани и Гайди", "WakeЪп project", "Harlem Jazz", проект "Зората", група "Мерудия", Хор "Кипри", "Happy Hang Friends", Lazy Face, балкански приказки и др.

Проектът предвижда "взривоопасна" комбинация от бибоп, реге и джаз-блус, тибетски ритми и рап, както и ударна доза Groove boogaloo. С положителни емоции атмосферата ще нажежават още Hang Drum формация и женски вокален хор "Кипри".

Акцент в програмата тази година ще е гостуването на сръбския духов оркестър Kristijan Azirović (23 октомври), носител на голямата награда за най-добър оркестър и за най-добър тромпетист на фестивала Гуча.

Фестивалът ще стартира с формация "Древност и космос", която поставя началото на първите звуколечебни концерти у нас. Кристални и тибетски купи, диджериду, флейта, кахон, тъпан и дамски вокали ще представят различна, релаксираща и зареждаща лечебна музика.

Билетите вече са в продажба в мрежата на Tickelogic. Цената на еднодневния пропуск е 10 лв., а в дните на събитието ще се продава по 15 лв.