Международният ден на ненасилие срещу жените е на 22 ноември и точно тогава ще бъде открита тематичната изложба "Зад вратата", която ще продължи до 1 декември.

Благотворителната инициатива предизвика вниманието и дейното участие на актрисите Койна Русева, Станка Калчева Ярослава Павлова- Велков, Силвия Лулчева, Йоанна Темелкова, Ирина Андреева, Петя Йосифова, Невена Калудова, Анастасия Лютова, Людмила Сланева-Локо, Меглена Караламбова, Йоана Буковска, Росица Огнянова, Йорданка Стефанова и Александра Василева.

Снимани от Мирослав Веселинов и Гергана Змийчарова, фотографиите представят по метафоричен начин темата за насилието и така ще се опитат да направят повече хора съпричастни към проблема, който както е ясно, не е нито толкова рядко срещан, нито в каквато и да е степен маловажен.

Единствените копия на снимките с лицата на всички актриси ще бъдат подредени във фоайето на Театралната работилница „Сфумато”. Там те ще бъдат продавани (всеки може да се сдобие с интересен фотос и по този начин да подкрепи инициативата), а събраните средства ще бъдат дарени на фондация „Анимус”.

Организатор е сдружението с общественополезна цел “Б Плюс”, създадено от режисьорите Йордан Славейков и Димитър Димитров.

Ето и някои интересни снимки от мейкинга на фотосесията.