Представяме ви една книга за нова философия, която да ви помогне да постигнете пo-хармоничен живот от Джон Травис и Реджина Райън. Тя е за това как да обичате себе си, да живеете хармонично и да направлявате енергиите на живота си. Тя е и за вашия съзнателен избор да постигнете добро здраве и пълноценен живот.

Тъй като знаем, че много от проблемите ни идват от самите нас, и от начина, по който гледаме на света и живота си, ви представяме една нова философия, която да ви помогне да се справите със… себе си.

Името й е „Уелнес” , а ако се чудите какво точно означава това на български - състояние на физическо, емоционално и духовно здраве, постигнато чрез хранене, движение, общуване, секс, медитация.

Според тази любопитна книжка, уелнесът помага при превенция на болести и удължаване на живота. И все пак - какво точно представлява? Уелнесът взаимства най-доброто от  модерните науки за храненето, дишането, движението, световните философии, езотеричните учения и обединява най-ценното от мисловната съкровищница на човечеството.

Съвсем накратко - как да постигнете уелнес?

•             Уважавайте и обичайте себе си. Осъзнайте, че емоционалното ви състояние може да зависи от това, което поемате в тялото си, и от онова, което правите с тялото си.

•             Справяйте се със стреса чрез движение. То освобождава от напрежението, изхвърля излишните емоции и деблокира запушените енергийни канали.

•             Направете си собствен хранителен режим. Разберете как токсините влияят върху тялото ви и защо вътрешното прочистване на тялото е също толкова важно, колкото и външното.

•             Бъдете наясно с мислите си. Те оказват влияние върху доброто ви емоционално състояние. И също като храната, отрицателните мисли, които влагате в себе си, създават вредни последствия.

•             Вярвайте в нещо – борете се за него! Създайте си духовен уелнес.

Повече за автора: Доктор Джон У. Травис завършва медицинския факултет в „Тъфтс юнивърсити”. През цялата си лекарска кариера се стреми да промени отношението на хората към здравето и за тази цел създава програмата Wellness Inventory. През 1975 г. основава първия уелнес център в света, Wellness Resource Center в Калифорния. Той е автор на редица книги, посветени на уелнеса, и съосновател на Алианса за трансформиране живота на децата.  Реджина С. Райън е консултант по добро здраве и пълноценен живот, редактор, старши съветник по религиозни изследвания и човешко развитие и автор на множество творби.

Това обаче не е всичко: ИК Кръгозор ще подари на един от вас уелнес преживяване – уикенд за двама в четиризвезден спа курорт в България.

В края на книгата има талон за томбола, който трябва да отрежете и да изпратите на посочения в него адрес до 01.12.2011 г. Томболата ще се тегли на 10.12.2011 г. на Коледен панаир на книгата, НДК, София.