.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Вила с басейн" - "изненадващият, превъзходен наследник" на романа "Вечерята"

LadyZone.bg | преди 5 години
Вила с басейн
На книжния пазар от 3 ноември, само седмица преди известният холандски писател Херман Кох да пристигне в София

На 3 ноември, само седмица преди известният холандски писател Херман Кох да пристигне в София, излиза "Вила с басейн". Романът, който критиката определи като "изненадващ, превъзходен наследник" на романа "Вечерята".

Книгата
 
"Вила с басейн" (превод: Мария Енчева) ни запознава с Марк Шлосер – лекар с високопоставена клиентела от светски личности и знаменитости, благодарни за умението му да ги изслушва и да демонстрира съчувствие. Един от пациентите му е мастит театрален актьор, страдащ от нелечима болест. Още в началото на романа Марк му помага да се раздели с живота, след което разкрива пред читателя събитията, довели до тази смърт. Следва покана за гостуване във вилата на актьора, която Марк приема, но това негово решение ще доведе до разтърсващи последствия.

Авторът
 
Виден интелектуалец, телевизионен продуцент и актьор, Херман Кох се сдоби с титлата "най-превежданият холандски писател" с излизането на романа "Вечерята", който постигна световна популярност.

Вечерята

Само в Европа от заглавието светкавично са продадени над 1 млн. екземпляра. Две години след "Вечерята", през 2011 г. е публикуван "Вила с басейн" – един не по-малко потресаващ, същевременно неустоим разказ, който няма да ви остави равнодушни.
 
Херман Кох пристига у нас на 11-13 ноември 2014 г. за официалната българска премиера на двата романа. Срещата ще се състои на 12 ноември, сряда, от 19.00 ч., в книжарница Хеликон България, на бул. "Цар Освободител“ 4. Книгите и авторът ще бъдат представени от големия български писател и литературен историк Георги Господинов.

От 3 ноември на книжния пазар
Цена: 16 лв, 352 страници

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?