Романтично-приключенската анимация „Момчето с механичното сърце” е създадена изцяло по едноименния концептуален албум на френската рок група Dionysos. Сценарият е адаптация на едноименния роман на Матиас Малзию – фронтмен на бандата, който озвучава и гласа на главния герой – Джак.

Освен текстовете, и музиката към филм е изцяло вдъхновена от парчетата в албума на Dionysos, който логично също носи името „Момчето с механичното сърце”. Всички тракове са използвани в оригиналния си запис на френски език.

Сред най-харесваните парчета са:

  1. Dionysos – „Miss Sprite”

  1. Dionysos – „A man with no Tricks”

 

  1. Dionysos - L'homme sans trucage

 

  1. Dionysos – “La Malaguena”

Джак се ражда с дълбоко измръзнало сърце и за да бъде спасен, акушерката Маделин поставя механизъм от часовник с кукувичка на мястото на сърцето. Момчето ще може да живее толкова дълго, колкото успее да спазва трите златни правила – никога да не докосва с ръце механизма, никога да не се гневи и никога да не се влюбва. Но съдбата го среща с прекрасната улична певица Мис Акация, в която той се влюбва от пръв поглед. Тогава започва приключение на преследване и бягство от Единбург, през Париж до Андалусия, където момичето е родено, за да се опитат влюбените да бъдат заедно.

Очарователната анимация е номирана 3 пъти за най-добър анимационен филм на различни европейски фестивали. Освен с нежна романтична музика и красива история за любовта, впечатлява и с изключителната си графика, вдъхновена от музикалния албум и романа на автора.

В България „Момчето с механичното сърце” може да бъде гледан ексклузивно на платформата за онлайн видео съдържание Voyo.bg, заедно с още 100 часа съдържение, посветено на най-малките.