Ама, какво му става през последните… десетина години на Никълъс Кейдж?! Не че някога е бил в графата „най-любими актьори”, обаче напоследък все се снима във филми, които заслужават оценка „Ъ?!" и толкова. Всъщност неприятното впечатление може да се дължи и на черния молив, който вече слагат под очите му, но като се замисля – едва ли.

Последният филм с човека, който „преди векове” си разменяше лицето с Джон Траволта, се казва „В търсене на справедливост” и всъщност е малко ретро екшън със залитания към разни конспирации от местно естество. Накратко – след като изнасилват съпругата му (в ролята й е Дженюари Джоунс), учителят по английски език Уил Джерард (да, точно той – Ники Кейдж) се обръща към тайна организация „с идеална цел” в търсене на справедливо възмездие за лошия. Обаче… няма безплатен обяд или убийство, затова Уили се оказва задължен да върне услугата, като прекрати живота на друг съгрешил. Няма не искам, няма недей – мистер Джерард цял филм се мъчи да избяга от „сделката”, на която "неволно" е сложил кръвен подпис. И да разгадае кои са тези хора, които искат от иначе спокойния, та чак скучен мъж това и онова. Малко неумели опити за объркване на зрителя – кой свой и кой чужд, един журналист и неговите постмортем открити параноични разследвания, една жестока (в смисъл – много готина) кола (най-хубавото нещо във филма – лично мнение) и така…  в крайна сметка се получава един доста посредствен сценарий, който все пак на фона на „Призрачен ездач” е направо интелигентен.     
Общо взето този филм прилича на малкото недоносено братче на истинските, "пораснали" трилъри (да речем - "Тайната квартира" от по-новите) и макар да има екшън на корем, все пак е обявен за "най-лошият за 2011" от фейсбук... С уважение към режисьора на "Видове" и към някогашната слава на Никълъс, това не е съвсем случайно.

По кината от 2 март.