Излезе финалният трейлър на мащабната българска продукция “В Сърцето на Машината“ - филмът на режисьора на Мартин Макариев („Вила Роза“, „Привличане“, „Диви и Щастливи“) проследява историята на група затворници, обединени от невероятна случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях.

Сценарият е вдъхновен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години, а мощният му емоционален заряд е разгърнат от впечатляващия актьорски състав, брилянтното визуално оформление и въздействащата авторска музика.

Идеята за филма се ражда преди повече от десетилетие от случка, близка за семейството на самия Макариев. Сценаристът Борислав Захариев я превръща във въздействащ сценарий, а заедно с Макариев и продуцента Александър Пенев създават точната основа за филм, като печелят подкрепата и на Националния филмов център.

Действието на филма се развива в един от цеховете на завод, в който работят затворници, осъдени за тежки престъпления. Странно стечение на обстоятелствата изправя група от тях срещу надзорниците им и ръководството, като поставя на дълбоко, разтърсващо изпитание моралните граници на всеки от замесените, за да докаже, че човечността и надеждата могат да се родят на най-неочакваните места.

Ролите са поверени на любими и утвърдени актьори като Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Александър Сано, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал.

Ключово участие в съвкупността на многопластово изградените персонажи взима също и македонската театрална и кино звезда Игор Ангелов, познат у нас от сериала „Преспав“.

Композиторът Виктор Стоянов, работил по редица проекти в киното, както и с легендарния Ханс Цимер, развива убедителността на разказа чрез музиката, писана специално за продукцията. Операторът Андрей Андреев отделя изключително внимание на детайла и създава уникална визуална атмосфера.

Forward Pictures Entertainment - продуцентската компания на Александър Пенев и Мартин Макариев, работи по филма в продължение на пет години.

„Най-важното за нас е този филм да бъде гледан на голям екран. Правен е само и единствено за кино, което е и причината да забавим малко премиерата му. Цялостната продукция и работата по „В Сърцето на Машината“ ни отне повече от 5 години и искаме зрителите да могат да се насладят на всеки кадър и на всяка нота в него.“, споделя Мартин Макариев.

„Рядка възможност е в един проект да се постигне такъв актьорски подбор и за нас беше истинска привилегия и чест да работим заедно. Основната ни цел е да накараме зрителя да се пренесе в историята на филма и да се потопи в атмосферата на епохата, така че времето да се превърне в ирелевантна  величина“, споделя Александър Пенев, продуцент на филма.

„В Сърцето на Машината“ се очаква да завладее големия екран в първите месеци на 2022 г.