Със сигурност изкуството на улицата не отстъпва по нищо на това под прожекторите!

Това изкуство е всяко едно изкуство, което е създадено в публичното пространство. Можем да го видим навсякъде по улиците, сградите, спирките, подлезите и други места.

Помним колко дискусии се надигнаха, когато едни незнайни воини нашариха със спрей Паметника на съветската армия. Имаше хора, които умираха от задоволство, а други неодобрително цъкаха с език и се възмущаваха.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Е, така е! Уличното изкуство има своя отличителен белег. Не можем да го поберем в галерии, в театър, в концертни или спортни зали.То е един цял град, който носи своя почерк и никога не остава незабелязан. Винаги ще има хора, които го харесват, а при други ще буди негодувание.

Когато всяко изкуство е с добро послание и радва хората е хубаво да му се насладим максимално.

Снимка: Личен архив

Улицата е един различен свят от този, който е зад вратите на нашия дом. И защо точно тя да не бъде мястото за хора, които искат да спортуват или да изразят таланта си по красив и различен начин, чрез танци, музика, градска арт галерия и други множество артистични и спортни идеи.

На улицата може да видим невероятни танцьори, които ни изумяват с изпълненията си.

 Улични музиканти опияняващи ни със своята музика.


Младежи и деца с атрактивни изпълнения на паркур и комбинации от сложни акробатични движения на скейтборд, кънки и велосипед.

След всичко това, което човешкото око може да види, а мозъкът понякога трудно си го обяснява, бихме казали, че уличното изкуство е креативност и революционни идеи, а тези, които го създават са достойни за уважение!