.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Уикенд театър за децата

| преди 8 години
Уикенд театър за децата
Не изпускайте възможността да заведете децата на театър. Вижте кои са нашите предложения. Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Три постановки, с които да зарадвате малките си дечица

Събота е идеален ден за ранен театър, а защо не и за една постановка по класически детски роман?

Мери Попинз е една от любимите героини на всички мъници, затова ви препоръчваме да гледате „Чудесата на Мери Попинз” в Драматичен театър „София”. Заведете децата си на ул. „Черешово дърво” 17, където и те ще се запознаят с чудатата гувернантка, която може би е вълшебница, а може би е просто магичен образ, без който нищо не би било същото. Нито за децата в постановката, нито за вашите. Режисьор е Кристиана Бояджиева, участват Биляна Казакова-Угринска и Николай Върбанов. Часът е 11, денят – 29 януари, събота.

Класическите приказки са винаги приятни за гледане, независимо на каква тяхна интерпретация попаднете. Няма да сгрешите ако изберете да видите отново историята на „Пепеляшка” по Шарл Перо в Младежки театър „Николай Бинев”. Режисьор е Венцислав Асенов, а в постановката участват Николай Луканов, Огнян Голев, Явор Спасов, Зорница Маринкова, Мая Бабурска, Линда Барбара Вацулка, Мариана Миланова и Ангелина Славова. Историята, както ще видите, хем е същата, хем – малко променена. Принцът пак ще разпознае своята избраница по златната пантофка, изгубена на бала, но до този бал и двамата ще достигнат воювайки за своята любов и отстоявайки себе си като личности. Последното изречение със сигурност звучи малко сложно и непонятно за вас. Но точно затова съществуват приказките, с тях възрастните се опитват хитро и незабелязано да ви запознаят със смисъла на подобни сложни и увъртяни изречения.

Гледайте на 29 януари (събота) от 11:00 или следващата седмица (12 февруари) по същото време.

Третото ни предложение е за един чудат герой, познат на малки и големи като „Малкият Мук”. Искате да научите повече? Ето: „Далеко, далеко, толкова далеко, където и най-смелите мореплаватели едва стигат, в един град красив като приказка живеело едно любопитно момче. То било толкова любопитно, та чак непослушно. Всеки ден пазарният площад се събуждал, подгонен от нетърпеливия му вик, и всяка вечер умората се притаявала в хитрата му предсънна усмивка.” Освен това той имал най-бързоходните чехли на земята и най-дългите магарешки уши. Уши, каквито е възможно да израснат само на най-непослушните и упорити като магарета момчета. В приказната история участват Александър Хаджиангелов, Велизар Величков-визо, Димитър Енчев, Елена Бърдарска и Никола Стоянов, а музиката е на Павел Васев.

Гледайте в Младежки театър „Николай Бинев” на 30 януари (неделя) от 11:00 (Голяма сцена) или в някой от следните -  5, 13 или 15 февруари. Часът и мястото са същите.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?