Тази година A to Jazz фестивала посвещава безплатната си сцена на соула и фънка.

С други думи - следобедите на 28, 29 и 30 юни са идеалното време, когато да се поразходите до Докторската градинка в центъра на София, за да чуете "душата на Америка" ( "Soul of America").

Преди същинската фестивална програма ще можете да послушате фънкарските сетове на DJ Мартен. А след това ще чуете изпълненията на груув бандата Reel People (28 юни, 20:30), която ще е тук начело с вокалиста на Инкогнито и беквокал на Шаде - Тони Момрел.

Певецът Frank McComb, който е част от легендарните Buckshot Lefonque ще се опита да достигне до сърцата на публиката заедно с гордостта на българската джаз сцена - Веселин Веселинов - ЕКО (бас), Димитър Семов (барабани), Лили Йончева (перкусии) и Велислав Стоянов (тромбон) (29 юни, 20:30).

Дивата на R&B и соул музиката N'dambi пък ще пристигне със своята великолепна група, за да изпълни едни от най-великите си хитове (30 юни, 20:30):



Освен това - джаз-фънк формацията High Time (на 28 юни) и вокално талантливата Рут Колева (на 29 юни), която ще представи част от очаквания й втори албум. Като говорим за добри и млади наши музиканти, вероятно бихте се радвали да чуете и SOUTHWICK (30 юни, 19:00).

За изкушените от магията на пеенето в следобедните часове на 28 и 29 юни ще има майсторски клас на Frank McComb по вокални изпълнения.

За онези от вас, на които не им се прибира веднага вкъщи - можете да се отправите към Sofia Live Club, където ще има "сблъсък на таланти в джем сешъни".