В „Ухание на мрак” Марго Бъруин ни отвежда дълбоко в блатистите земи на Луизиана, в свят на предсказатели, гадатели на бъдещето и мощни отвари и аромати. Разказва ни магическа, съблазнителна история за силата на уханията и за това какво се случва, когато загадъчен парфюм дари една млада жена с неустоимо очарование. Книгата е обвита в облак от опияняваща сетивност. В нея хХората са безсилни пред аромата. Не могат да се скрият от него, защото не могат да го видят, да го докоснат или уловят и задържат. Против волята им той прониква в мозъка им и докато се усетят, вече е много късно, те са влюбени в него или в човека, който го излъчва.

Аромат, който може да те връхлети като помитаща вълна - или да предизвика гигантска промяна в живота ти или да те погуби. А най-често и двете.

Историята: Еванджелин израства, осъзнавайки изключителните ефекти на уханията. Баба й Луиз е талантлива aromata – майсторка в създаването на парфюми и аромати. Когато Ева навършва осемнайсет години, Луиз й оставя своя последен подарък – ухание, създадено специално за нея. Малката стъкленица е придружена с бележка, изписана с изящния почерк на Луиз: „Не махай кристалната запушалка, Еванджелин, освен ако не искаш всичко в живота ти да се промени”.

От мига, в който слага капчица от парфюма на шията си, тя става обект на неустоимо желание от страна на всички хора край нея. И особено на двама мъже. Когато най-големият й дар се превръща и в непоносимо проклятие, Ева трябва да открие тайната на уханието си и посланието, което баба й, жената обичала я най-много на този свят, е искала да й предаде. Ухание на... кожа, жасмин, огън, червена кадифена роза и... още нещо.

Любов и обсебващи аромати, страст и магия в „Ухание на мрак” - вълнуващ роман, който ще съблазни всички сетива на читателите.

От ИК Кръгозор.