Петото издание на Spirit of Burgas заяви смели амбиции да счупи по рейтинг предните, да изглади всички видове проблеми, съществували до момента и да покани "масово атрактивни артисти". Които до момента не са известни. Освен, разбира се - Korn с чисто новия си албум и то в третия (рок) ден на феста.

Нова е също и кооперацията със Solar, които досега осъществяваха своите партита на Cacao Beach, но сега мигрират на плажа в Бургас зад оградите на феста. Те от своя страна са поканили трима диджеи с твърда фенска маса - Ричи Хоутин, Марк Найт и Армин ван Бюрен.

Освен това сцените са малко по-различни - по-малко са, но новите са любопитни - Solar Dance Arena (мястото на диджей бушуването), BraZZoBraZZie (на мястото на Blues и Jazz) и Hip Hop сцена. Всъщност - ето една виртуална разходка из проекто-фестивалния регион, за да видите какво ще е същото и какво - съвсем не.
Део и кметът на Бургас Димитър Николов бяха част от екипа, който обяви новостите покрай феста.Снимка: Евгений МиловДо две седмици ще бъдат обявени още от хедлайнерите, засега е известно само, че първата вечер ще е посветена на хип-хопа, втората ще заложи на известен и актуален поп изпълнител, а третата - както вече стана ясно - рок.

Билетите също са на нови цени и с малко по-различни условия. Възможно е например да посетите само Солар събитията срещу 80 лева до 31 март, тъй като сцената ще е отделена. Ако пък не се изкушавате от електронното звучене, цената без Solar е 120 лева. За всичко накуп и за трите дни - цената на промоционалните билети е 200 лева. Дните на феста също са "нови" - 3-5 август!