На 8 ноември, понеделник, препоръчваме „Вечеря за тъпаци” в Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов”. Приятна комедия, в която въпросите за тъпотата на хората и тяхната взаимозаменяемост, намират за отговори добри идеи, с които да ни разсмеят. Постановката е с участието на Христо Гърбов, Иван Бърнев,  Веселин Ранков , Жанет Йовчева,  Калин Сърменов, Ана Вълчанова. Часът е обичайният: 19:00.

На 9-ти ви предлагаме да гледате „Страхотни момчета” в Младежки театър „Николай Бинев”. Това е побългарената версия на бродуейския мюзикъл „Време за мъже”, който пък е направен по едноименния британски филм… Историята е забавна, лека, но е и провокативна – един добър завършек на обичайно тежкия вторник. Часът отново е 19:00.

На 10-ти, сряда обръщаме специално внимание на „Старицата от Калкута” в Театър 199. В постановката участват Снежина Петрова, Малин Кръстев, Захари Бахаров, Вяра Коларова. Режисьор пък е Явор Гърдев, който през последните години се утвърди като един от „много добрите” в театралния свят. И това не е случайно. Убедете се сами в 19:30 часа.

На 11-ти, четвъртък, вижте „Приятнострашно” от Яна Борисова и Галин Стоев. Постановката е предизвикателна и вероятно не е за всеки вкус, но взе няколко престижни награди и ние ви я препоръчваме. Мястото отново е Театър 199, а часът – 19:30.

Петък е официалният край на работната седмица, затова ви предлагаме нещо наистина добро, с което да поставите подобаващо начало на уикенда. Последната постановка на Мариус Куркински – „Балкански синдром” е в Малък градски театър „Зад канала”, датата – 12-ти, а началният час - 19:00. Няма да съжалявате.

Събота и неделя са дните, в които можете да отидете с деца на театър – препоръчваме ви класиката „Бременските музиканти” от Братя Грим в Драматичен театър „София”. В постановката има много танци, песни и… чудеса. Часът е 11:00, а денят – събота, 13-ти.
Ако предпочетете в първия почивен ден да поспите до по-късно, то тогава в неделя вижте как куклите ще ви заведат в Ничия земя и ще ви запознаят отново с малкия симпатяга, който наистина никога няма да порасне - „Питър Пан”. Ако не успеете да стигнете до Столичния куклен театър в 11:00, опитайте в 12:00 – постановката ще се играе и в двата часа.