.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Търси се най-вкусната новогодишна баница

| преди 6 години
Търси се най-вкусната новогодишна баница
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Най-вкусната новогодишна баница ще търси своя готвач на 30.12.2011г. от 14:00 часа в парка пред Народен театър „Иван Вазов” до мястото на бившия мавзолей.

Най-вкусната новогодишна баница ще търси своя готвач на 30.12.2011г. от 14:00 часа в парка пред Народен театър „Иван Вазов” до мястото на бившия мавзолей.

Инициативата е част от „Зеленият коледен град” - първият и единствен по рода си коледен фестивал, който се провежда тази зима в София като част от кандидатурата на града за Европейска столица на културата през 2019г. Инициативата домакинства на множество културни прояви, дълбоко свързани с българските традиции, характерни за коледните и новогодишни празненства.

Председател на журито, което ще оценява участниците, ще бъде организатора на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза“ Шеф Пеньо Иванов, който е и съосновател на Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – А.Р.И.З.-7.

Участниците в специалното празнично състезание ще приготвят собственоръчно и ще донесат на място новогодишни банициСнимка: Thinkstock/Guliver Photos. Те са хора с дългогодишен опит в сферата на традициите и обичаите на нашия фолклор. Кулинарните творения на участниците ще бъдат оценявани в три категории: най-красива, най-голяма и най-вкусна. Победителите ще получат подаръци, любезно предоставени от организаторите.

В „Зеленият коледен град” има изненади за всички гости на фестивала. Малчуганите ще имат възможност да се веселят и да се снимат със Зеления Дядо Коледа, който ще раздава подаръци в определени часове от деня, както и да играят в детския център на градчето под наблюдението на опитни специалисти. Възрастните могат да се насладят на песни, танци, хапване и пийване, а до 10 януари всеки ден сцената ще бъде изпъстрена със специална и разнообразна програма, която да забавлява всички гости на „Зеленият коледен град”.

Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?