Броени дни остават до импозантния коледен концерт, който кралицата на хеви метъла ще изнесе у нас. Мястото е зала "България", а денят – 18-и декември.

Бившата вокалистка на Nightwish идва в България за осми път, но за първи път репертоарът, с който ще взриви концертната зала в столицата, ще бъде с коледен характер. В София финландската певица ще пее в съпровод на цигулка и роял.

Концертът на Турунен в София е част от турнето й в Европа, и се състои благодарение на "Танра мега рок".

Таря е известна в музикалните среди с дългогодишната си традиция да изнася всяка година великолепни спектакли в духа на Рождество Христово в катедрали в малки градчета в родната си Финландия. За първи път сопраното с метъл душа ще зарадва българските си фенове с тематичен коледен концерт. На него певицата ще представи песните от най-новия си албум Ave Maria – En Plein Air. Коледната компилация се появи на пазара през септември.

Албумът включва от красиви интерпретации на молитвата Ave Maria в стила на хеви метъла и сопрановия натюрел на певицата. Това е първият класически солов албум на Таря. Записите му са осъществени в църквата Lakeuden Risti в град Сейнайоки в акомпанимент на орган, чело и арфа. Музикалната компилацията завършва със завладяващо изпълнение на традиционна молитва.

Специален гост на шоуто ще бъде бившият челист на Apocalyptica Макс Лиля. Билетите за концерта се продават в eventim.bg на цена от 40 до 77 лв.