.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

СУ търси нов талант за текстове на песни

Евгений Милов | преди 1 година
Софийски университет Св. Климент Охридски
Снимка: iStock
Tърсят се най-добрите текстове, които съдържат филологическа перспектива, музикалност и оригиналност

Студентският съвет при Софийски университет търси най-добрите текстове, които съдържат филологическа перспектива, музикалност и оригиналност. 

През януари 2018 г. регистрацията за участие в конкурса за текстове на песни ще бъде отворена за всички студенти от цял свят, които пишат на български език. 

Конкурсът се организира за трета поредна година, като победител за 2016-а е студентът по славянска филология от СУ Цвети Стоилова с текста "Искам слънцето да свети нощем".

Тази година спечели студентът по право от СУ Иван Савов с текста "Сонет", а второто място си разделиха Мари-Виолет Йовкина, студент по медицина от СУ и Десислава Петрова, магистрант по педагогика на Великотърновския университет. 

Мисията на конкурса е да се организира общество на текстописци с интерес към музиката и да се покаже на пишещите студенти още един път за развитие.

"Български текст на песен 2018" започва с регистрация от януари до април. Журирането от специалисти по филология и музика ще приключи в края на месец май, а награждаването ще се състои в началото на юни 2018 г. в Софийски университет.

Работата по текстовете от миналите издания да се превърнат в песни вече е започнала. Постепенно ще излизат все повече песни от конкурса с филологическа стойност за българската популярна музика.

Новото за изданието през 2018-а е, че организаторът Атанас Нейчев добавя още една награда, освен тези три, които се определят от журито – първо място и две втори места.

"Смятам за правилно да поддържаме активността на участниците в конкурса, все пак говорим за общност. За "Награда на общността" ще гласуват финалистите от 2016 и 2017, също така и партньорите на конкурса. Тази награда ще може да се спечели и от тези, които са наградени от журито", заяви Нейчев.

Повече информация за конкурса можете да получите на @student.lyrics или nasneychev.com/songwriting.

СУ търси талант за текстове на поп песниТърсят се стойностни текстове за смислени песни
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?