Своеобразен уъркшоп по народни танци се заформи пред НДК на втория ден от модерния фолклорен фестивал Folk Color. На събитието пристигна школа от столичния квартал Младост, която показа традиционни български танци, а след това демонстрира някои основни стъпки на присъстващите, които изпробваха уменията си с Еленино и Ганкино хоро.

В събота вечер пък DJ Skill впечатли публиката в столичен клуб със своя нов проект, включващ изпълнение на живо на кавал и гайда, пърформанс с кукери и съвременна интерпретация на лазарски танц.

Двудневният фестивал този уикенд бе първият по рода си в столицата, провеждащ се под шапката на тригодишната инициатива „София диша”. Медиен партньор на събитието е bTV. Фестивалът привлече вниманието на хиляди софиянци, както и на редица чужденци с интерес към българския фолклор.

Според организаторите от S Communication Folk Color е сериозна стъпка към кандидатурата на София за „Европейска столица на културата 2019”. Фестивалът „Folk Color” ще бъде последван от още 5 събития – „Рециклатор”, “ParkHomeOf Art”, „Лятна София диша”, „Кв.Арт Фест” и “Зимна София диша”. Заместник-кметът по културата в София Тодор Чобанов, който откри събитието в събота, заяви, че ще окаже пълната си подкрепа на инициативата и занапред.