Ако не знаете кой е Danny Byrd, но пък сте почитатели на дръменбейса или на британската електронна музика въобще, значи този материал идва тъкмо навреме, също като Danny. Защото той ще е в София на 12 октомври.

 

Но преди това - Danny Byrd е британски диджей и продуцент, смятан за един от пионерите на дръменбейс сцената и замесен в налагането и популяризирането на liquid-звученето още през далечната 1999-а.

Именно тогава на Danny му хрумва да изпрати свои демо записи на лондонските Hospital Records. И хоп – още в началото на хилядолетието Byrd става един от първите членове на звездния лейбъл, като оттогава “болничното” му досие не спира да се обновява и допълва със сингли, ремикси и студийни албуми.

Преминал успешно през нееднократни “прегледи” в BBC Radio One и британските чартове, Danny Byrd достига международно признание след дебютния си студио-албум Supersized, който излиза през 2000г..

Парчета като Shock Out, From Bath With Love и Red Mist (feat I-Kay) му пробиват път напред, а когато през 2010-a излиза вторият му студиен албум Rave Digger, Danny вече уверено се движи към званието „жива легенда в дръменбейса”, покорил безброй денс и радио плейлисти.

Обявен от критиката като един от най-горещите денс албуми на година, Rave Digger мигновено бълва хитове III Behaviour feat I-Kay, който превзема класацията UK Tоп 40, мигновено последван от We Can Have It All и Tonight (feat. Netsky).

Продължава >>>

 

 


В края на юни Byrd зарадва почитателите си с трети студиен албум, който сам описва с три думи: “Liquid Jungle Funk”. Не се знае дали слабостта му към liquid звученето не е породена от любовта към високоалкохолната течност бренди, която неминуемо изскача в описанията за него в интернет, но това можете сами да проверите в деня на партито.

Едно е сигурно – най-завършеният и амбициозен проект на британеца до момента е все още парещият албум Golden Ticket .

В него отново има солидно количество колаборации – 16 парчета, като сред замесените този път са Tanya Lacey, Brookes Brothers, Jaguar Skills, Mz Bratt, anya Lacey, Saint Louis и единственият по рода си Serocee.

Мястото на дръм-енд-бейс експлозията е *MIXTAPE 5*, a вратите отварят в 22.30.