Един от най-ярките анимационни образи, появил се за първи път през 1941 г., се завръща на големия екран за нов живот в еноименната игрална продукция на Дисни - Дъмбо.  

Филмът ще бъде заснет изцяло в Англия - в Pinewood Studios и в Cardington Studios. За да бъде постигнат автентичен и въздействащ образ на Дъмбо, във филма ще се използват най-съвременни визуални ефекти. Несравнимият режисьор Тим Бъртън ("Алиса в страната на чудесата", "Чарли и шоколадовата фабрика") за пореден път ще даде живот на любим герой и ще поднесе на зрителите една бляскава картина на цирковия свят с неговите тайни и необятни предели.

В новата адаптация на Дисни се разказва историята на Холт Фариер (Колин Фарел), бивш цирков артист, който намира живота си обърнат с главата надолу, връщайки се от войната. Собственикът на цирка Макс Медичи (Дани ДеВито) вербува Холт да се грижи за новородено слонче, чиито огромни уши го правят за посмешище в цирка, който вече замира. 

Когато обаче децата на Холт (Паркър и Хобинс) разбират, че Дъмбо може да лети, убедителният предприемач В. А. Вандевър (Майкъл Кийтън) и акробат на име Колет Маркант се захващат със задачата да превърнат странното дебелокожо създание в истинска звезда.

Освен с интригуваща история и спираща дъха визия, Дъмбо се отличава и със звезден актьорски състав. В него присъстват носителите на "Златен глобус" Колин Фарел ("В Брюж", "Омарът"), Майкъл Кийтън ("Бърдмен", "Бийтълджус") и Дани ДеВито ("Батман се завръща", "Голяма риба"), който е и носител на награда "Еми", прелестната Ева Грийн ("Домът на мис Перигрин за чудати деца", "Тъмни сенки"), носителка както на "Златен глобус", така и на наградата на БАФТА, както и изгряващите актьори Нико Паркър и Финли Хобинс, които за първи път получават роли във филмова продукция. 

В актьорския състав влизат още Рошан Сет, ДеОбия Опарей, Шарън Рууни и Дъглас Рийд. Катърли Фроенфелдер ("Домът на мис Перигрин за чудати деца", "Големи очи"), Дерек Фрей ("Домът на мис Перигрин за чудати деца", "Франкенуини"), Ерен Крюгер ("Офелия", "Къщата на сенките") и Джъстин Спрингър ("ТРОН: Заветът") продуцират по сценарий на Крюгер. Изпълнителен продуцент е Найджъл Гостелоу ("Домът на мис Перигрин за чудати деца", "Къщата на сенките").

Творческият екип на Дъмбо включва оператора Бен Дейвис ("Доктор Стрейндж", "Пазители на галактиката"), носителят на "Оскар" и дизайнер на продукцията Рик Хайнрикс ("Междузвездни войни: Последните джедаи", "Къщата на сенките"), дизайнерката на костюми и четирикратна носителка на "Оскар" Колийн Атууд ("Алиса в страната на чудесата", "Фантастични животни и къде да ги намерим"). 

"Дъмбо" ще завладее сърцата на зрителите в кината на 23 март 2019 г., а дотогава гледайте трейлър на филма в следващото видео.