.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Скандинавския славей и филхармонията - взривоопасно

| преди 8 години
Скандинавския славей и филхармонията - взривоопасно
Кралица на хевиметъла, Скандинавски славей или просто... Таря.Снимка: Getty/Images
Концерт на Таря Турунен на 21 септември в Античния театър на Пловдив

Днес финландската певица Таря Турунен ще представи спектакъла си Beauty and The Beat заедно със звездния барабанист Майк Терана и оркестъра и хора на Пловдивската филхармония (повече от 100 души) в Античния театър в Пловдив.

Шоуто ще открие SOUNDS OF THE AGES 2011 - новия музикален форум, който ще се състои за първи път тази година по идея и под патронажа на областния управител на Пловдив Иван Тотев. Амбициозната идея на организаторите е форумът да се провежда всяка година в края на лятото и да събира в стария Пловдив феновете на рока и ценителите на изкуството за няколко незабравими дни в.

Според организаторите този музикален форум спокойно може да се нарече магически.

Цялото име на финландската певица, бивша вокалистка на Nightwish (световноизвестна и мултиплатинена готик метъл група), е Таря Сойле Сузана Турунен-Кабули. Но я нричат Кралицата на хевиметъла и Скандинавския славей - заради националността й, богатите възможности на гласа й, харизматичната й външност и завладяващото поведение на сцената. Първият й солов албум е Henkäys Ikuisuudesta, последван от My Winter Storm.

Концертите й в България (досега 4 на брой) винаги са много красиви и ефектни – със светлини и цвят. Гласът й е силно пробивен, но същевременно мек. Таря Турунен смесва хевиметал с готик и оперно пеене. Така се получава музика, която те кара да се отлепиш от земята и да се източиш до Космоса. Да усетиш, колко голямо може да бъде малкото човече, било до 17 часа на работа.

Преди и след концертите си Таря често повтаря една реплика – "Един ден всички ще разберат, че феновете не ядат артисти.” Мисленето си доказва с действия, като на всеки концерт слиза сред публиката, здрависва се с феновете, свалят дори пияното й и тя пее, на разстояние сантиметри от хората. Защото "седянката в кръгче от балканки метъли с песни на ушенце може да си позволи само някой наистина голям".  

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?